BK Walldia

Referat: Gullbrandstorps AIS - BK Walldia

Gullbrandstorp – Walldia i omstarten Div 7 södra bjöd på trevlig fotboll i det vackra vädret
på Gullevi IP i Gullbrandstorp.
Walldia satte högsta fart omgående och pressade tillbaka hemmalaget ordentligt, Walldia spelade aggressivt framför allt på mittfältet vilket gjorde att man fick övertaget där och
därmed fick inte hemmalaget några möjligheter att bygga upp något spel. De första 10 minuterna var det nära vid flera tillfällen när Walldia efter snabba omställningar kom fram i bra möjligheter, Robban, Sigge, Packi var framme i bra lägen dock utan att få dit bollen.
Så kom då den rättvisa ledningen för Walldia när Martin Wennström spelar fram- Green
hoppar över så att Packi får bollen och kan löpa sig fri och enkelt sätter 0-1 i burgaveln.
GAIS skapar i stort sett ingenting och Walldia dominerar stort, men gör kanske ett fel genom att inte utnyttja kanterna bättre, man vill gärna spela sig igenom centralt och där är det ganska trångt.
Packi är riktigt igång liksom Sigge som frispelas av Packi i 23 min men fri lyckas inte Sigge få bollen förbi målvakten.
Green utnyttjar sin snabbhet och när han kommer från mittfältet är han svårstoppad - med justa medel, han kommer loss i 33 min och vänder inåt för att skjuta med vänstern - skottet blir ganska lamt och räddas lätt av målvakten, i det läget borde Green utnyttjat ytan till höger om sig där Andreas Persson kom löpande och var helt ren.
Coach Bolton har bytt in lite nytt blod i form av bl.a Marcus Pettersson, som är på hugget när han efter en bra framspelning av Andreas Persson kommer i ett bra läge hans skott täcks dock i burgaveln av en back, halvlekens sista möjlighet har Packi när han efter ett högerinlägg skarvar bollen utanför från nära håll.
Andra halvlek är inte mer än två minuter gammal när Johan Green på pass från Simon Walldèn löper ut till vänster i straffområdet för att få läge med vänstern, denna gången får han ordentlig träff och 0-2 är ett faktum.
Efter detta mål verkar det som Walldia blir lite bekväma och jobbar inte lika förtjänstfullt på alla fötter, vilket ger hemmalaget lite mer att säga till om, man lyckas till och med får till sin första målchans efter 52 min, man drar upp ett anfall på högerkanten och på efterföljande inlägg får till en hyfsad nick som dock inte bereder Jonte i Walldias kasse några större besvär.
Några minuter senare presenterar Walldia matchens snyggaste anfall 4-5 pass går som på ett snöre nerifrån försvaret via mittfältet och slutligen en frispelning av Packi som befinner sig till vänster, men får bollen på höger fot som väl i jämförelse med hans vänsterfot är att betrakta som ett maskätet träben, med detta träben förpassar han bollen mot mål och börjar jubla redan innan bollen nått maskorna, vilket skulle straffa sig eftersom högre makter (ur Gais synvinkel) eller snarare bristande underhåll av gräsmattan i straffområdet gjorde att bollen retfullt tar i stolpen - och kan rensas undan av Gaisförsvaret. Walldia har matchen i ett stabilt grepp men GAIS spottar upp sig till en slutlig offensiv och får till en del halvchanser, nära reducering är det när en hemmaspelare hoppar högst i Walldias straffområde och nickar mot mål men Palmen hoppar upp samtidigt och blockerar bort nicken där räddade kämpen Stefan Palmqvist säkert Walldia från ett baklängesmål.
De sista 20 minuterna hände inte så mycket mer än att spelet var mer jämnt än tidigare i matchen, noterbart är att Sigge spelar fram Manfred Walldèn som tyvärr bränner chansen.
I matchens sista minut bjuds publiken på ”The grej of the day”. Gais kommer fram i ett sista desperat anfall, en långboll som Jonte läser av och hinner precis före två Gaisforwards dessa två avväpnas med en härlig tvåfotsdribbling, undrar om Jonte vågat sig på det om det stått 0-1.
Walldia gör i dagens match vad man behöver göra, inte så mycket mer, det märks på en del håll att man inte kommit upp i fullt flås efter sommarvilan.
Backlinjen agerar prickfritt med Johnsson och Bengan som rutinerade rävar i mitten, mittfältet med Green som vanligt outtröttlig och framåt Sigge och Packi som visade takter som lovar gott i höst.